Desso? introduceert deze week nieuwe collectie: Human Fascination

17-04-2019 | 10:42
Desso? introduceert deze week nieuwe collectie: Human Fascination

DESSO Human Fascination

Take the world inside

Human Fascination is de nieuwste toevoeging aan de DESSO Carpetecture®-familie van Tarkett en eert niet alleen de diversiteit van de natuur, maar ook de kwetsbaarheid ervan. Van het prachtige panorama van een ruige kustlijn tot een plant bezien vanuit het allerkleinste insect: het abstracte design van deze tapijttegels doet denken aan de landschappen die we zo bewonderen. De tapijttegels reflecteren de vormen en kleuren van de natuurlijke wereld en zijn geproduceerd met de schoonheid en kwetsbaarheid van onze planeet die we zo bewonderen. We vinden deze landschappen namelijk niet alleen fascinerend, maar we voelen ook een dringende behoefte om ze te beschermen. Als we inspiratie uit deze vergezichten willen blijven putten, moeten we een manier zien te vinden om met de natuur te werken zonder deze schade toe te brengen. Een manier om te nemen, maar ook om terug te geven. Meer dan we nemen. De ontwerpfilosofie van Tarkett is gebaseerd op de circulaire economie en wij ontwikkelen vloeren met gezonde materialen die teruggewonnen en gerecycled kunnen worden en in nieuwe producten omgezet kunnen worden. Alle Human Fascination-tapijttegels van DESSO worden geproduceerd met respect voor het milieu en helpen u een gezond, duurzaam en milieuvriendelijk interieur te creëren.

Granite
Haal de sensatie van het ongetemde landschap je interieur binnen met de DESSO Granite-tapijttegelcollectie. De ruwe onvoorspelbare texturen van de vulkanische aarde vormen de basis van de 18 kleurenschema's van deze tapijttegels die voortbouwen op de kracht van onze oeroude aarde en doen denken aan een stuk grandioze, ongerepte natuur. Een gedempt kleurenpalet met aardetinten is verrijkt met warme, kruidige tonen en het driedimensionale aspect geeft de tapijttegels een ruig karakter. Combineer felrood met subtiel grijs of zachtgeel met vurig oranje voor een levendig interieur.

Breccia
De DESSO Breccia-tapijttegelcollectie combineert de kracht en duurzaamheid van echt marmer met de vormen en patronen van door de zee gevormde rotsen en zorgt voor een fris en revitaliserend welkom in elk interieur. De subtiele aderen in marmer en mineralen komen terug in een stimulerend kleurenpalet met zeven tinten, van blauwgrijs tot groen en metallic garen, wat een gevoel oproept van frisse, zilte lucht en een stevige, maar gezonde zeewind.

Gepolijst steen en grove, ruwe oppervlakken creëren een samenspel in de patronen op deze tapijttegels die de woeste en hypnotiserende elementen van de natuur vastleggen met simpele kleuren en duurzame materialen.

Arable
De antwoorden op veel levensvragen liggen in de natuurlijke wereld en het ontwerp voor de DESSO Arable-tapijttegelcollectie is eveneens in deze oude wijsheid geworteld. De Arable-tapijttegels, met eeuwenoude veldlijnen en zonovergoten agrarische landschappen als inspiratiebron, herinneren ons aan die plek waar natuurlijke landschappen en menselijke interventie samenkomen, de velden waar we de natuurlijke wereld hebben leren kennen en waar elk groepje bomen en elke voetstap een verhaal vertellen. Een kleurenpalet met tien warme en koele tinten vormt een afspiegeling van de klei en het grijs, blauw en beige van ons agrarische verleden en onze toekomst. De tweekleurige tapijttegels roepen een gevoel op van weidse, open vlakten en hun weelderige textuurpatroon haalt deze grote open ruimte bij u naar binnen.

Flores
Als we praten over ontzag voor de natuur, illustreert de mysterieuze planten- en bloemenwereld dit gevoel bij uitstek. De DESSO Flores-tapijttegelcollectie stamt af van de verschillende bloemenvelden en de overvloedige plantenwereld. Zes veelkleurige tapijttegels vertegenwoordigen de rijke diversiteit van de flora van onze planeet en zorgen dankzij de combinatie van gedempte tinten en expressieve, felle kleuren voor leven en energie in uw binnenruimte. De driedimensionale tapijttegels doen denken aan impressionistische schilderijen en brengen lentevreugde tot uiting in een zorgvuldig samengesteld palet met levendige kleuren. Ze zeggen dat moeder natuur de beste ontwerper is en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn.

(Architectenweb 17-04-2019)

Ander nieuws

Maatwerk advies

Wij geven altijd maatwerk advies.

Over product, kleur en technische zaken.

Gratis stalen

Twijfelt u over de kleur?  Vraag een kleurstaal aan. Gewoon gratis bij ons. 

Bezoek onze showroom

Producten in het echt bekijken? Kom langs in onze uitgebreide showroom.

Beoordeeld met 9.8!

Tevredenheid staat voorop. Bekijk onze referenties online of op Google.