Forbo lanceert Tessera Cloudscape

Forbo Flooring introduceert deze maand het volledig nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die moet bijdragen aan een ontspannen sfeer op kantoor.

Forbo Flooring introduceert deze maand het volledig nieuwe Tessera Cloudscape, een collectie van tapijttegels die moet bijdragen aan een ontspannen sfeer op kantoor. “De zachte en organische patronen van Tessera Cloudscape zijn geïnspireerd op de voortdurend veranderende wolkenformaties in de lucht boven ons,” aldus Forbo in een persbericht. Forbo speelt met deze nieuwe collectie naar eigen zeggen in op de zoektocht van veel bedrijven en organisaties naar een hoger niveau van gezondheid, comfort en vitaliteit in de werkomgeving. Saskia Husslage, tapijtspecialist bij Forbo Flooring: “Door ons stadse binnenleven en de drukte van vandaag de dag riskeren we het contact met de natuur te verliezen. Daarom liet Forbo zich voor Tessera Cloudscape inspireren door de natuur zoals de lucht en de wolken boven ons die er altijd zijn, en brengen we dat ruimtelijke gevoel naar de werkplek.”

De zachte look & feel van Tessera Cloudscape is te danken aan een innovatief poolontwerp met meerdere hoogten dat zorgt voor een kalmerende esthetiek en comfort onder de voeten. De collectie bestaat uit zestien natuurlijke kleurstellingen die het mogelijk maken om frisse en luchtige ruimtes te creëren. De nieuwe collectie is verkrijgbaar in tegels van 50 x 50 centimeter die richtingloos gelegd kunnen worden. Tessera Cloudscape mixt & matcht bovendien eenvoudig met andere Forbo-vloeren zoals Tessera Layout en de Allura Flex vinyltegels, en spreekt bovendien dezelfde Forbo-kleurentaal. Dit maakt het samenstellen van een geïntegreerd vloerenplan dat beantwoordt aan de eisen van elke ruimte binnen een werkomgeving volgens Forbo ook makkelijk. Tessera Cloudscape zorgt daarnaast ook voor een rustige werkruimte doordat de tapijttegel de geluidsoverdracht met maar liefst 26 decibel reduceert. “Verder bevat Tessera Cloudscape 62% gerecycled materiaal, voldoet het aan de Ska-beoordelingscriteria (duurzaamheidskeurmerk) voor zachte vloerbedekkingen en heeft de vloer een lange levensduur met een standaard fabrieksgarantie van tien jaar,” zo besluit Forbo het persbericht.

(Vloerenplein, 28-09-2018)

28-09-2018 - 11:24