Forbo introduceert modulaire collectie met 4 dessins en maar liefst 90 kleuren

07-06-2019 | 15:24
Forbo introduceert modulaire collectie met 4 dessins en maar liefst 90 kleuren

De vier dessins en maar liefst 90 kleuren in banen, tegel- en plankformaat geven klanten de mogelijkheid hun eigen ontwerp te maken en zo hun signatuur aan een ruimte te geven. De nieuwe collectie is ontwikkeld vanuit Forbo’s eigen kleur- en designtaal en mixt en matcht dus gemakkelijk met de andere collecties, zoals Marmoleum of Allura. 

Met het zicht op rust en communicatie heeft Forbo ook speciaal een Flotex Acoustic Plus tegel ontwikkeld, binnen de Flotex Colour collectie. Deze zorgt dat het contact- en omgevingsgeluid gedempt wordt. Hierdoor kunnen werknemers, gasten en klanten zelfs in ruimtes met veel verkeer en mensen gemakkelijk met elkaar praten of zich concentreren op hun werk. Daarnaast introduceert Forbo een tegel met embossing, als onderdeel van de nieuwe collectie. Deze tegel met reliëf kan gebruikt worden om high-lights te geven aan het ontwerp.

Ook Forbo’s Flotex collecties worden steeds duurzamer. Zo bestaat de polyester drager van zowel de Flotex Colour banen als de Flotex Acoustic Plus tegel voor 20 procent uit gerecyclede drinkflessen. De reguliere Flotex Colour tegels bevatten zelfs 50 procent post-consumer afval. De Flotex vloeren stoten bovendien geen enkele emissie uit. 

Flotex is een hightech textiele vloerbedekking die het comfort biedt van een tapijtvloer met de voordelen van een harde vloer. De unieke constructie van de vloer neemt allergenen en fijnstof uit de lucht op en laat die daarna weer makkelijk vrij bij de schoonmaak. Zo verwijdert het stofzuigen van een Flotex vloer het dubbele aantal allergenen in vergelijking met conventionele tapijtvloeren. Dit is een van de redenen waarom Flotex de enige textiele vloerbedekking is die bekroond is met de prestigieuze Britse Allergy UK Seal of Approval. Flotex vloeren zijn daarnaast eenvoudig nat te reinigen en gaan heel lang mee. 

Ander nieuws

Maatwerk advies

Wij geven altijd maatwerk advies.

Over product, kleur en technische zaken.

Gratis stalen

Twijfelt u over de kleur?  Vraag een kleurstaal aan. Gewoon gratis bij ons. 

Bezoek onze showroom

Producten in het echt bekijken? Kom langs in onze uitgebreide showroom.

Beoordeeld met 9.8!

Tevredenheid staat voorop. Bekijk onze referenties online of op Google.