Groene Pluim voor Tarkett

Tarkett heeft als eerste bedrijf in Waalwijk de 'Groene Pluim' ontvangen.

Tarkett is daarmee het dertiende bedrijf in Nederland dat deze eervolle onderscheiding van VNO-NCW Brabant Zeeland in ontvangst mag nemen. De Groene Pluim is een stimuleringsprijs op het gebied van duurzaamheid en een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland. Punten waarop beoordeeld wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan het bereiken van de Sustainable Development Goals, die de Verenigde Naties heeft opgesteld. Tarkett maakt deel uit van een beursgenoteerd Frans bedrijf. Dit bedrijf heeft 36 fabrieken, 13.000 medewerkers, waarvan er 360 in Waalwijk werken. In Waalwijk worden voornamelijk tapijttegels geproduceerd voor de marktsegmenten kantoren, ziekenhuizen, ouderenzorg en onderwijs.

Tien jaar geleden zette Tarkett zijn strategie op duurzaamheid in wat inmiddels behoort tot het DNA van alle medewerkers en het management. Volgens de accreditatiecommissie is Tarkett een goed voorbeeld van een bedrijf dat de transitie naar duurzaam ondernemen in de praktijk brengt. Zo is het bedrijf bezig om biodiversiteit te versterken. De organisatie van de 'Groene Pluim' is deze integrale aanpak op het gebied van duurzaam ondernemen nog niet veel tegengekomen. Dit maakt Tarkett een echte koploper en daarmee een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Het bedrijf toont uit de eigen overtuiging aan dat het anders kan.

"Met de uitdagingen die voor ons liggen als gevolg van klimaatverandering en schaarste van grondstoffen, werken we hard om de impact van onze producten en productieactiviteiten op mens en milieu in elke fase van de levenscyclus te onderzoeken. Met deze prijs krijgen we erkenning voor wat we doen en het geeft ons een extra stimulans om zo door te gaan," aldus Ralph Jorissen, Vice President Tarkett Benelux.

(Vloerenplein, 01-07-2019)

01-07-2019 - 10:06