Interface introduceert tapijtbacking

Interface introduceert een nieuwe versie van de Graphlex-tapijtbacking.

De nieuwe backing is een lichtgewicht product dat volgens het bedrijf uit Scherpenzeel aanzienlijk eenvoudiger is te hanteren en te installeren dan zijn voorganger. Installateurs zijn volgens Interface met de nieuwe backing minder tijd kwijt aan het leggen van de tapijttegels. "Doordat de vloertegels lichter in gewicht zijn, zijn deze makkelijker te tillen en krijgen installateurs met minder fysieke belasting te maken. De kwaliteit van de vloertegels blijft identiek, maar ze zijn wel sneller te snijden."

Dankzij het doorontwikkelen van de productieprocessen en het integreren van nog meer superieure grondstoffen, heeft Interface naar eigen zeggen het gewicht van de backing met circa 15 procent verminderd. Tegelijkertijd is de ecologische voetafdruk van het product met 70 gram per vierkante meter verlaagd. "De jaarlijkse besparing hiervan komt neer op het equivalent van het opladen van 261 miljoen smartphones. Dit sluit aan op Climate Take Back, de missie van Interface om bij te dragen aan de bestrijding van klimaatverandering."

Mark Griffin, technical productmanager bij Interface EMEA: "Deze lichtere versie van Graphlex is uitvoerig getest in allerlei omgevingen. De nieuwe backing presteert in sommige gevallen zelfs beter dan zijn voorganger. Interface toont met Graphlex aan dat het loont om op het oog kleine innovaties door te voeren. De uitstootreductie is significant terwijl de kwaliteit van het product minstens even hoog is als voorheen." Eind 2019 zullen alle Interface-producten naar verwachting beschikken over de lichtere Graphlex-backing.

(Vloerenplein, 26-08-2019)

26-08-2019 - 12:03