Kwartet puike introducties Interfloor

Interfloor brengt deze maand weer een aantal nieuwe tapijt- en vinylkwaliteiten.

Interfloor brengt deze maand weer een aantal nieuwe tapijt- en vinylkwaliteiten.

De semi hoogpool Duette is ontwikkeld als gunstig geprijsde opvolger van de bewezen kwaliteit Firenza-S. Deze nieuwe tapijtcollectie wordt voorgesteld als een fraaie en speelse ‘shaggy’ die is geproduceerd met een voordeliger constructie. Geen dunne en dikke draden maar met een enkelvoudig ton-sur-ton geverfd polyamide garen voor een levendige structuur. Zodoende is Duette een subtiel tweekleurig tapijt met een vrolijke twist en bovendien een aantrekkelijke prijs. Het lichte frisé in het garen zorgt voor een dynamische uitstraling en een enigszins warrige look zonder duidelijke vleugwerking. Duette is dan ook eenvoudig in onderhoud en praktisch in gebruik. De 2 x 2-draads polyamide garens zijn veerkrachtig waardoor het tapijt een lange levensduur heeft. Duette leent zich voor talrijke toepassingsmogelijkheden in huis en is tevens geschikt voor intensief gebruikte plekken als een hal of trap. De collectie is verkrijgbaar in 13 trendy ton-sur-ton kleuren, waaronder terra, indigo, saffier en denim. Er geldt een tijdelijke introductieprijs van 98 euro per strekkende meter.

Voorts is de Pasadena Project-SDN, een projecttapijtkwaliteit die zich de afgelopen jaren heeft bewezen, vernieuwd met een eigentijdse kleurenset. Deze compacte ‘Solution Dyed Nylon’-kwaliteit dankt zijn duurzaamheid, zo stelt Interfloor, aan onder meer een poolgewicht van 1100 g/m2, zijn fijne 1/10-deling en zijn 2 x 2-draads hoog getwijnd en geheatset garen van honderd procent door en door geverfd polyamide 6.0 SDN-garen. Hij is geschikt voor zeer intensief woongebruik en vanwege zijn hoge mate van slijtvastheid en vuil- en vlekbestendigheid aanbevolen voor zeer intensief belopen gebieden en bijvoorbeeld kantoor aan huis. De kort gesneden pool met zijdeglans van Pasadena Project-SDN geeft het oppervlak een minimalistische structuur. Met 12 tijdloze en effen kleuren is de kwaliteit breed toepasbaar.

Tevens wordt de eind juni al aangekondigde tapijtcollectie Veneto, voorgesteld als het voordelige zusje van de Robusta Project-SDN, rond deze tijd geïntroduceerd. “Een prachtige budget lussenpool, ontwikkeld met oog voor design, voor normaal tot zwaar woongebruik. UV-bestendig, kleurecht en bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen,” zo klinkt de aanprijzing van Interfloor. Een tapijt kortom met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, die is te danken aan de vervaardiging uit honderd procent Solution Dyed PP. Veneto heeft gebruiksklasse 32, is bewezen milieuvriendelijk geproduceerd en bevat geen schadelijke stoffen. Hij is verkrijgbaar in 14 uiteenlopende kleuren, waarvan vijf grafische meerkleurige lijndessins. Van gedurfd contrasterend grijs-rood tot subtiel zwart-grijs.

Tot besluit kondigt Interfloor de komst aan binnenkort van Construct, omschreven als een budget designvloer, met betonlook, van een goede kwaliteit. Zijn karakter heet stoer, strak, industrieel en minimalistisch te zijn. “Een trendy en tevens voordelige vinylcollectie met realistische Natural Look oppervlaktestructuur, harde touché en Premium Protect-beschermlaag voor eenvoudig onderhoud,” aldus Interfloor. De toepassing is normaal tot zwaar woongebruik en licht projectgebruik.

(Vloerenplein, 12-10-2018)

12-10-2018 - 11:37