Nieuwe Allura-collectie van Forbo

Nieuwe Allura-collectie van Forbo. De nieuwe Allura-collectie van Forbo is een feit. De vierde in rij kent fraaie hout- en steendessins, introduceert de Hongaarse punt en biedt bovendien expressieve ‘niche-vloeren’ als de Galaxy en Fluid. De collectie

Verantwoordelijk voor alle ontwerpen is Forbo’s eigen designstudio. De productie gebeurt dicht bij huis, in de fabriek te Coevorden.

In de nieuwe collectie is onder meer plaats ingeruimd voor de Oblique, een kleurrijke marmer die diagonaal op de tegel staat. De Fluid is een papiermarmer, waarop dermate diep is ingezoomd dat de structuur van het papier zichtbaar is. Bij de Galaxy is juist uitgezoomd, de print geeft immers de sterrenstelsels weer. Verder zijn enkele goedlopende items uit eerdere Allura-collecties vernieuwd, door bijvoorbeeld een textuur te geven aan een betondessin, of door een houtdessin een actuelere kleur te geven. De nieuwe collectie is verder rijk aan maten. De kleinste plank in de reeks meet 50 x 15 centimeter en wordt aanbevolen voor decoratieve vloeren. De Giant oak, een flinke plank van 180 x 32 centimeter, geeft daarentegen een meer minimalistische, Scandinavische aanblik. Standaard zit nu een betonnen tegel van 100 x 100 centimeter in de collectie.

De Hongaarse punt, een variatie op een decoratief parket, speelt in op de (zeker in Nederland) heersende trend. “We hebben gekozen voor verschillende combinatiemogelijkheden,” zo verklaart Dorothé Kessels, die samen met Thomas Eurlings voor alle ontwerpen van Allura tekent. “Bijvoorbeeld door een natuurlijke houtkleur te combineren met een solide zwarte plank waardoor er een verrassend en vernieuwend legpatroon ontstaat. Daarbij heeft de houtsoort, die we door de veelkleurigheid van het eiken Autumn oak noemen, zoveel variatie in kleur dat het eindresultaat zeer kleurrijk en ronduit spectaculair is.”

(Vloerenplein, 08-02-2017)

08-02-2017 - 10:19