Schoonlooptapijt Forza Grafic bij Storax

Storax kondigt met Forza Grafic de lancering aan van een nieuw soort schoonlooptapijt, dat in een handvol aparte designs kan worden bedrukt.

Storax kondigt met Forza Grafic de lancering aan van een nieuw soort schoonlooptapijt, dat in een handvol aparte designs kan worden bedrukt. Voor wie over de mat loopt, zo belooft de in Zwijndrecht gevestigde leverancier, zijn de ontwerpen een ware blikvanger. Van veraf ogen ze evenwel als een rustig geheel. De grafische dessins dragen de namen Comb, Grid, Rings, Squares en Stones. Behalve als mooi, wordt het nieuwe schoonlooptapijt ook voorgesteld als in hoge mate effectief.

Met een zandabsorptie van boven de 90 procent houdt Forza Grafic alle entrees schoon. Uit de testresultaten blijkt dat het product voldoet aan projectklasse 33, waarmee hij geschikt is voor intensief en commercieel gebruik. De Grafic-serie is daarenboven een milieuvriendelijke keuze aangezien de garens voor de volle honderd procent worden vervaardigd uit afgedankte visnetten, ofwel Econyl Polyamide. Forza Grafic is wat Storax betreft met name interessant voor exclusieve interieurs van bijvoorbeeld hotels, kantoren en musea.

Een meetellende projectreferentie betreft het vernieuwde hoofdkantoor van Microsoft Nederland op het Schipholterrein. Het Amsterdamse bureau D/Dock heeft de nieuwe werkomgeving ontworpen met het oog op ‘het nieuwe werken’ en voorzien van onder andere een grote publieke ruimte die toegankelijk is voor medewerkers, klanten, partners en bezoekers. Om de entree een exclusieve uitstraling te geven viel de keuze op een Forza Grafic-schoonloopzone met het design Stones.

(Vloerenplein, 04-02-2019)

04-02-2019 - 08:55