Tarkett introduceert: iD Revolution

14-11-2018 | 11:03
Tarkett introduceert: iD Revolution

Tarkett stelt de markt een grensverleggende primeur in het vooruitzicht met de introductie van de iD Revolution. Deze pvc-vrije vloerbedekking bestaat voor meer dan tachtig procent uit gerecyclede, minerale en bio-based materialen en is zelf geheel en al recyclebaar. De innovatie is vriendelijk voor het milieu (en voor het binnenklimaat) en als eerste veerkrachtige modulaire vloerbedekking voorzien van een ‘Cradle to Cradle Gold’-certificering.

"Met iD Revolution komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten die op zoek zijn naar alternatieven voor PVC, in de categorie modulaire vloeren,” aldus een toelichting van Ralph Jorissen, Vice President voor de Benelux bij Tarkett. “Met dit regeneratieve product zetten we samen met onze klanten een stap verder in de richting van ‘closing the loop’.”

Bij de productie wordt teruggewonnen polymeer gebruikt dat eerder dienst deed om het versplinteren van autoruiten tegen te gaan. De productformule bevat bijna een kwart gerecycled PVB, iets meer dan een tiende bioplastic en op een haar na de helft kalk, een mineraal dat in de natuur in overvloed aanwezig is. Voorts wordt bijna al het water in het productieproces gerecycled en is de helft van de benodigde elektriciteit afkomstig van hernieuwbare bronnen, en wordt de andere helft gecompenseerd met ‘carbon credits’ ten gunste van het regenwoud in de Amazone.

Aan het einde van zijn levensduur kan de volledig recyclebare iD Revolution weer worden hergebruikt. Via het terugnameprogramma ReStart van de aanbieder kunnen de tegels en planken worden ingezameld en teruggestuurd naar de fabriek om daar te worden verwerkt tot een nieuw product.

De tegels en planken zijn behandeld met de oppervlaktebescherming TopClean XP van Tarkett, gemakkelijk in het onderhoud, bestand tegen slijtage, krassen en vlekken en aanbevolen voor toepassing in drukbelopen ruimtes. De collectie telt een dozijn natuurlijk ogende dessins in hout en steen.

(Vloerenplein, 14-11-2018)

Ander nieuws

Maatwerk advies

Wij geven altijd maatwerk advies.

Over product, kleur en technische zaken.

Gratis stalen

Twijfelt u over de kleur?  Vraag een kleurstaal aan. Gewoon gratis bij ons. 

Bezoek onze showroom

Producten in het echt bekijken? Kom langs in onze uitgebreide showroom.

Beoordeeld met 9.8!

Tevredenheid staat voorop. Bekijk onze referenties online of op Google.