Desso introduceert Desert AirMaster

Desso breidt zijn AirMaster-assortiment uit met de Desert AirMaster. Ook de nieuwkomer houdt schadelijk fijnstof vast en voorkomt zo dat het door de lucht zweeft en in het lichaam terechtkomt. De nieuwe tapijttegel koppelt deze nuttige functie aan wat Des

Inspiratie voor Desert AirMaster is dan ook gevonden in de natuur, zichtbaar in het diffuus marmereffect. Het willekeurige patroon en gebruik van twee achtergrondkleuren maakt elke tapijttegel verschillend, waardoor talloze mogelijkheden voor levendige vormgeving ontstaan. Het product is beschikbaar in een groot aantal neutrale kleuren, waaronder beige, bruine en blauwe tinten en drie verschillende grijstinten.

Met de reeks AirMaster-producten levert het Waalwijkse tapijtmerk sinds 2010 een met cijfers onderbouwde bijdrage aan een verbetering van de binnenluchtkwaliteit. Dit is van meer belang dan soms gedacht, aangezien men ruim negentig procent van de tijd binnenshuis doorbrengt. Een goed binnenklimaat oefent op het werk bovendien een positieve invloed uit op de productiviteit en de mate van verzuim.

De nieuwe Desert AirMaster, die net als alle andere AirMaster-producten is uitgevoerd met een EcoBase-tapijtrug, wordt door de tapijtmaker opgevoerd als het eerste en enige tapijtproduct ter wereld dat het certificaat GUI Gold Plus mag dragen. De tapijttegel voldoet aan de drie testcriteria van het onafhankelijke Duitse testinstituut ten aanzien van de geschiktheid van alle bestanddelen van het tapijt voor mensen met een allergie, het vermogen tot binding van fijnstof en de mate van uitstoot van vluchtige organische stoffen. De AirMaster-collectie bevat voorts geregenereerd Econyl-garen en is voorzien van een Cradle-to-Cradle Silver-certificaat.

“We hebben de Desert AirMaster ontworpen vanwege het groeiende besef dat een gezonde werkomgeving het welzijn van personeel verbetert,” aldus Ludwig Cammaert, bij Desso verantwoordelijk voor design en technische ontwikkeling. “Het AirMaster-assortiment geeft architecten en ontwerpers de mogelijkheid bewustzijn, functionaliteit en creatief design samen te brengen.” De collectie bestaat verder uit AirMaster Classic, Sphere, Elements en Blend.

(Vloerenplein, 01-03-2017)

08-03-2017 - 13:12