Forbo brengt nieuwe Tessera-collectie

Forbo Flooring lanceert deze maand zijn nieuwe Tessera-collectie, waarbij het bedrijf - in lijn met zijn campagne ‘Committed to the health of one’ - vooral de nadruk legt op de gezondheid van de gebruikers.

Dit betreft niet enkel de akoestiek, de luchtkwaliteit, het licht in een ruimte, en de rol van de vloer daarin. Ook de look & feel blijken een grote invloed te hebben op de gezondheid, het comfort, het welzijn en zelfs op de ‘effectiviteit’ van bijvoorbeeld werknemers. De nieuwe Tessera-collectie bestaat mede om die reden uit bij elkaar geteld driehonderd ontwerpen, met fraaie deelcollecties als Arran, Ethos en Circulate, die een ruime keuze aan kleuren, kwaliteiten en prijsklassen bieden.

Forbo licht toe dat zachte vloerbedekkingen, zoals Tessera, in staat zijn om de weerkaatsing van het geluid te dempen. Met de nieuwe softbac-uitvoering kan volgens eigen opgave tot zelfs 28dB geluid worden gereduceerd. Van alle Tessera-vloeren zijn daarenboven de lichtreflectiewaarden bekend, met uitschieters tot maar liefst 34 volgens de Britse BS8493-standaard. Tessera voldoet voorts aan de strengste internationale emissierechten en vangt (in meer of mindere mate) fijnstof.

(Vloerenplein, 04-07-2016)

05-07-2016 - 10:30