Interfloor: Urban Project en Sirius-SDN

Interfloor kondigt voor eind deze maand de komst aan van de als ‘baanbrekend’ omschreven PVC vinylcollectie Urban Project.

Interfloor kondigt voor eind deze maand de komst aan van de als ‘baanbrekend’ omschreven PVC vinylcollectie Urban Project. Als exclusief kenmerk van deze collectie projectvinyl geldt volgens de leverancier dat hij is ontwikkeld met de meest geavanceerde digitale druktechniek. “Een zeer energie-efficiënte printtechnologie met minimale impact op het milieu en aandacht voor hergebruik en gezondheid,” zo stelt Interfloor. Honderd procent recyclebaar, zo wordt hierbij opgemerkt, en tevens honderd procent ftalaatvij.

De serie Urban Stone Project is geïnspireerd op robuust verouderd beton en haakt in op de trend van steeds grotere tegels (zogeheten ‘Xtra Large Pattern'), evenwel zonder zichtbare patroonherhaling. De digitale druktechniek draagt voorts bij aan een hoge mate van detaillering en een natuurgetrouwe (matte) uitstraling. “Een ongekend krachtige designercollectie toepasbaar voor het meest intensieve gebruik,” zo prijst Interfloor zijn nieuwe projectvinyl aan. Gebruiksclassificatie is 23, 34, 43.

De PVC vinylreeks Urban Wood Project valt eveneens op met zijn zeer forse vloerdelen, planken in dit geval, zonder duidelijke patroonherhaling door toepassing van de innovatieve digitale druktechnologie. De houtnerven ogen opvallend realistisch, de kleurdefinitie bereikt volgens de leverancier zelfs een nieuwe dimensie. De vloeren zijn geschikt voor het meest intensieve woon- en projectgebruik. Gebruiksclassificatie als bovenstaand.

Nog een derde introductie op korte termijn bij Interfloor betreft de herlancering in Solution Dyed van de welbekende tapijtkwaliteit Sirius Project. “Solution Dyed polyamide garens geproduceerd op een ‘cross-over-cut’ tuftmachine met een extra verfijnde 1/10e deling verschaffen dit tapijt een intense pooldichtheid,” zo verklaart de aanbieder in Zwartsluis. “Met de hoogste gebruiksklasse 33 volgens Europese norm 1307.”

(Vloerenplein, 19-04-2019)

19-04-2019 - 13:36