Marmoleum Marbled is Terra, Slash & meer

De nieuwe Marmoleum Marbled-collectie die Forbo Flooring deze maand op de markt brengt, biedt een dertigtal nieuwe, eigentijdse kleuren en twee ‘verse’ dessins, genaamd Terra en Splash.

De nieuwe Marmoleum Marbled-collectie die Forbo Flooring deze maand op de markt brengt, biedt een dertigtal nieuwe, eigentijdse kleuren en twee ‘verse’ dessins, genaamd Terra en Splash. Laatstgenoemde nieuwkomer is een dessin met een lichtgrijze basis waar een beetje kleur doorheen schemert, en dat zich goed laat ‘mixen’ en ‘matchen’ met andere elementen in het interieur. Terra biedt door zijn kleurstelling ‘vuilverhullende’ eigenschappen, en wordt gezien zijn fijne marmertekening en rustige uitstraling aanbevolen voor kleine ruimtes. De vloerenmaker stelt dat deze nieuwe gemarmerde dessins, maar ook de andere structuren als Real, Fresco en Vivace, hoe dan ook goed passen in bijna iedere ruimte, zeker in combinatie met andere natuurlijke materialen, zoals hout, steen of textiel.

De collectie is meer dan CO2-neutraal. Elke vervaardigde vierkante meter levert een negatieve CO2-bijdrage op van minus vier gram uitstoot. De CO2-uitstoot tijdens de productie wordt namelijk meer dan volledig gecompenseerd met de CO2 die wordt opgenomen door de natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen (planten, bomen, gewassen) gedurende hun leven. De vloerenmaker bracht hiertoe het gebruik van fossiele brandstoffen tijdens de productie sterk omlaag, liet de keuze vallen op niet anders dan groene energie en verduurzaamde de relatie met zijn toeleveranciers. Forbo Flooring staat volgende week met onder meer deze gemarmerde vloeren op vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs.

(Vloerenplein, 16-01-2019)

16-01-2019 - 16:21