Nieuwe Allura-collectie Forbo Flooring

Forbo Flooring brengt deze maand zijn nieuwe LVT-collectie Allura, naar Nederlands ontwerp en gemaakt in de fabriek te Coevorden.

Op onder meer de vraag naar modulariteit speelt de collectie in met weer gemakkelijk te verwijderen loslegsystemen. De thema's hergebruik en duurzaamheid komen aan bod in een eigen recycleprogramma voor de terugname van zowel snijafval als gebruikte Allura-vloeren.

Er zijn zes series, met elk tal van kleuren en dessins in hout, steen en beton. Allura Dryback is volledig verlijmd LVT, Allura Flex is losleg LVT met enkel fixeerlijm, Allura Click Pro is losleg LVT met klikverbinding, Allura Ease is volledig losleg LVT, Allura Puzzle is losleg LVT met puzzelverbinding en Allura Decibel is akoestisch LVT.

De fabrikant prijst zijn vloeren aan om hun dimensie-stabiliteit, ontbreken van patroonherhaling en hun langdurige prestaties. De productietechniek maakt specifieke ontwerpen en uitvoeringen mogelijk, zoals zeer lange, brede of smalle planken, Hongaarse punten, visgraatvormen en natuurgetrouwe embossing in uiteenlopende structuren. De reeks designvloeren laat zich toepassen in bijvoorbeeld kantoren, winkels, scholen, zorginstellingen, hotels, openbare ruimtes en fabrieksruimtes.

(Vloerenplein, 12-02-2020)

12-02-2020 - 15:54